ilmaSTOP

Keväällä ja kesällä 2016 Mitä-verkosto suunnitteli ja toteutti ilmaSTOP-nimisen kampanjan. Kampanjassa jatkui ilmastoteema, joka alkoi syksyllä 2015 Pariisin ilmastoneuvotteluja ennen toimineesta Askel eteenpäin -kampanjasta. Kampanjan ytimessä oli aikaisemmasta Sukupuoliroolien vangit -kampanjasta uudelleen tuunattu häkki, johon sijoittui ilmastovaikuttamisen peli.

Peli oli matka vaikuttamiseen, jossa lähdettiin omista kulutustottumuksista ja arjen valinnoista ja siirryttiin poliittiseen- ja yritysvaikuttamiseen. Ideana oli laajeneva vaikuttamisen kehä – omasta arjesta on helppo lähteä liikkeelle ja sitten laajentaa perspektiiviä. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi tarvitaan vaikuttamista ja ratkaisuja monella tasolla ja niinpä pelissäkin kaikki tasot täytyi ratkaista. Pelissä tarkoituksena oli, että osallistujille jäi positiivinen kokemus siitä, että ilmastonmuutokseen voidaan vaikuttaa.

Häkkipeliä pääsi pelaamaan Maailma kylässä -festivaaleilla 28.-29.5., Roihu-partioleirillä 24.7. ja Turku Priden puistojuhlassa 27.8. Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa #ilmaSTOP-tunnisteella.